Executive Search

Het prettigste Executive Search bureau

Via ons executive search proces, halen wij voor jou de juiste kandidaat op het juiste moment  uit de markt.

Onze kandidaten zijn stuk voor stuk professionals die beter aansluiten, sneller ingewerkt zijn en eerder waarde toevoegen aan de organisatie. Door een betere fit zijn het ook medewerkers die zich in de regel dan ook langer verbinden aan het bedrijf.

De meest effectieve Executive Search methode

In een periode van 6 weken is iedere relevante professional voor de functie in kaart gebracht, benaderd en is in contact gekomen met het functieprofiel , het bedrijf en de propositie.

Dat doen wij door gebruik te maken van Recruitment Marketing, een groot actief kandidaten bestand en Direct Search.

Recruitment Marketing

De juiste boodschap, tone-of-voice en presentatie met een hoog bereik, gericht op jouw specifieke doelgroep, zowel in tekst als beeld.

Als marketing gedreven specialist besteden wij hier graag extra aandacht aan.

Netwerk en bestand

Met 60.000 professionals binnen marketing gedreven organisaties en Consumer Products bedrijven, bieden wij een sterk bestand en actief netwerk. Deze focus waarborgt voor jou de kwaliteit van de kandidaten.

Direct Search

Hierbij benaderen wij latente kandidaten. Dat zijn professionals die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar mogelijk wel openstaan voor verandering.

Zo maken wij voor jou het verschil in executive search

Met een groot aantal potentiële kandidaten staan we al langer in contact en zijn wij in veel gevallen mentor, coach en vertrouwenspersoon.

De intensiteit van de contacten komt mede door de uitgebreide interviewrondes die onze kandidaten moeten doorlopen.

Hierbij vergaren wij heel veel inzicht en kennis over de kandidaat. Een cv vertelt immers vaak maar een deel van het verhaal achter een persoon.

Door een goed inzicht in de kwaliteiten van onze kandidaten, zijn wij in staat om voor jou snel de juiste kandidaat op maat voor jouw organisatie te vinden.

Maatwerk

Wij staan borg voor maatwerk.

Een goede fit wordt niet alleen gemaakt door de cultuur, sterke eigenschappen en positieve drivers van werkgever en kandidaat overeen te laten komen.

De aandacht en het bespreekbaar maken van eventuele wederzijdse aandachts- en ontwikkelpunten komt het wervingssucces ten goede.

Die betrokkenheid en eerlijkheid, is een van de redenen waarom opdrachtgevers zoals jij, ons het prettigste en beste executive search bureau van Nederland vinden.

Meer weten over onze unieke Executive Search methode? Neem dan gerust contact met ons op.

Onze Executive Search werkwijze

Voorbereiding

Voordat wij bij jou langs komen voor de briefing, verdiepen wij ons gedegen in jouw bedrijf en de markt waarin jullie actief zijn. Dat vormt een stevige basis voor een effectieve briefing.

Briefing

De briefing is de basis van de executive search. Het is een gestructureerd proces met onder andere 360 graden interviews die jou als opdrachtgever, verrijken met aanvullende inzichten en resulteert in een duidelijk en onderscheidend profiel.

Het is een traject dat, anders dan iets van je tijd, geen verdere energie of voorbereiding van jou vraagt.

Sollicitatieprocedure

Sollicitanten doorlopen een intensief proces met 5 (persoonlijke) rondes en een referentie onderzoek. Wij gaan voor jou uiteraard met meer kandidaten breder en dieper in gesprek.

Niet alleen de kwaliteit maar ook de hoeveelheid gekwalificeerde kandidaten is een vast en onderscheidend aspect van onze executive search methode.

Je krijgt van ons niet een cv, maar een palet aan kandidaten van hoog niveau.

De door ons aangedragen kandidaten komen goed gescreend en voorbereid bij jou aan tafel.

Voor een compleet overzicht van alle verschillende stappen in ons proces, verwijzen we je graag naar ons executive search stappenplan.

Voorbereiding kandidaten

Voordat wij onze kandidaten aan jou presenteren, worden zij diepgaand en gedetailleerd voorbereid op jouw specifieke situatie, omstandigheden en de opdracht voor de functie.

Een ongefilterde SWOT-analyse en voorbereiding op de functie zorgt ervoor dat goed geïnformeerde kandidaten zonder verrassingen of tegenvallers snel kunnen gaan bijdragen aan jullie bedrijfsprocessen en bedrijfsresultaten.

Nazorg

Ook na de start van het dienstverband blijven wij in nauw contact staan met zowel de kandidaat als de opdrachtgever.

Partners en Senior Headhunters

Bij ons vind je geen juniors die zonder inhoudelijke ervaring uw professionals gaan werven.

Onze senior headhunters, Stefan en Huub, hebben de functies waarvoor zij werven zelf vervuld of er leiding aan gegeven.

Zij hebben de kennis en de operationele ervaring in  marketing en sales, die nodig is voor succes in jouw industrie.

Vanaf het begin tot aan het einde van de procedure blijven zij betrokken bij alle kandidaten en bij iedere stap van de executive search procedure.

Zij zorgen er persoonlijk voor dat de juiste kandidaat snel bij jou aan tafel komt te zitten.

Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan

© Sterling & Holmes executive search ~ recruitment